!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Huisartsenpraktijk Filius

Praktijkhouder en huisarts

Rian

Rian Filius

Mijn naam is Rian Filius en ik ben in 1970 geboren te Vlissingen.

Na mijn opleiding geneeskunde in Leiden heb ik bijna 3 jaar als arts bij de Marine gewerkt. Daarna heb ik de opleiding tot huisarts in Utrecht gevolgd en vanaf 2006 enkele jaren als waarnemer vanuit Utrecht in verschillende praktijken gewerkt. Eind 2007 hebben mijn vrouw en ik 3 maanden door Zuid-Oost Azië gereisd en daarna ben ik een vaste praktijk gaan zoeken. In 2009 leek ik deze plek te hebben gevonden in Koog aan de Zaan, maar we kregen steeds sterker het gevoel dat we de randstad wilden verlaten. Zo kwam, mede door de nabijheid van familie, Groningen in beeld.

Vanaf 1 januari 2010 werk ik inmiddels met veel plezier in het sfeervolle Groningen en ik hoop dit nog vele jaren te doen.

BIG-nummer: 29053506101Waarnemend huisartsen

Rian

Nynke Doorenbos

Mijn naam is Nynke Doorenbos en ik ben sinds december 2015 werkzaam als huisarts bij dokter Filius in de praktijk. Ik heb geneeskunde gestudeerd in Groningen en ben in 2010 afgestudeerd als arts. Daarna heb ik 1,5 jaar op de Spoedeisende Hulp van het Antonius Ziekenhuis in Sneek gewerkt en vervolgens nog een half jaar op de longafdeling van hetzelfde ziekenhuis. Van maart 2013 tot en met augustus 2015 heb ik de huisartsopleiding in Groningen gedaan.

Ik werk met veel plezier op de woensdag en donderdagmiddag in de huisartspraktijk van dokter Filius. Binnen het team heerst een prettige sfeer en er is sprake van goede samenwerking. Ik hoop daarom nog een tijdje op deze prettige plek in de stad te werken.

BIG-nummer: 89913620201

Rian

Carmen Wichers

BIG-nummer: 59917571001

Praktijkassistenten

Rian

Aly Fokkinga

Hallo, mijn naam is Aly Fokkinga. Ik ben sinds de zomer van 2018 werkzaam als doktersassistente in de huisartsenpraktijk van Dr.Filius.
Rian

Albertine Boersma
Rian

Esmeralda de MunnikTugba AltuntasPraktijkverpleegkundige

Rian

Natasha Tearr

Mijn naam is Natasha Tearr, ik ben sinds september 2015 werkzaam als praktijkverpleegkundige bij Huisartsenpraktijk Filius.

Ik ben afgestudeerd in 2006 aan de Academie voor Verpleegkunde aan de Hanze Hogeschool (HBO). Daarvoor was ik al bevoegd verpleegkundige (MBO). Ik heb ervaring in de verslavingszorg, verpleeghuiszorg, thuiszorg en bij de GGD als verpleegkundige voor het SOA-Aids spreekuur. Na het afronden van mijn HBO studie ging ik werken als verpleegkundige bij het UMCG. In de tussentijd voltooide ik de opleiding voor Diabetesverpleegkundige. Omdat ik graag met chronische patiënten wilde werken en mijn eigen spreekuren wilde draaien, ben ik in 2012 gaan werken in huisartsenzorg. Onlangs voltooide ik aan de Hanze Hogeschool de opleiding Ouderenzorg.

Ik vind de dynamiek in mijn werk erg leuk. Het adviseren, voorlichting geven, behandelen: samen met de patiënt tot een oplossing komen. Het bieden van zorg op maat doe ik met plezier. In Huisartsenpraktijk Filius heb ik mijn eigen spreekuren voor patiënten met Diabetes, Hart- en Vaatziekten, COPD, Astma (w.o. longfunctietesten), Atriumfibrilleren (boezemfibrilleren) en begeleid ik bij het stoppen met roken. Ik coördineer de ouderenzorg (w.o. ook de zorg van patiënten met dementie).Praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg

Rian

Ingrid van der Deen

Mijn naam is Ingrid van der Deen. Vanaf 15 oktober 2014 ben ik werkzaam als praktijkondersteuner huisarts GGZ (POH-GGZ) bij huisartsenpraktijk Filius. Ik ben in 1998 afgestudeerd als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb ruim 13 jaar ervaring als ambulant gezinsbehandelaar. Patiënten en collega’s typeren mij als analytisch, positief stimulerend, transparant en oplossingsgericht.

Bij psychische problemen kan de huisarts u voorstellen om een afspraak met mij te maken. Ik ben iedere dinsdag aanwezig. Wat kunt u verwachten? In het eerste gesprek wil ik graag met u verhelderen wat er speelt aan klachten, welke omstandigheden daar een rol in spelen en hoe u gewend bent om te gaan met (moeilijke) zaken in uw leven. Samen onderzoeken we de samenhang tussen de klachten die u ervaart, uw omstandigheden en uw persoonlijke stijl en op welk gebied verbetering of verandering gewenst is.

Afhankelijk van de ernst en de complexiteit van uw klachten, bespreek ik met u welk vervolg er mogelijk is. Als praktijkondersteuner GGZ zijn kortdurende vervolggesprekken mogelijk, gericht op het verkrijgen van inzicht en (praktische) handvatten om uw situatie te verbeteren. Deze hulp valt onder uw basisverzekering. Wanneer de inschatting is dat u voor therapie in aanmerking komt, zal in overleg met de huisarts een verwijsbrief worden opgesteld naar een (liefst door uzelf gekozen) behandelaar in de Basis GGZ of gespecialiseerde GGZ (GZ-psycholoog, psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut etc.).

Vanaf 1 januari 2014 is er de wet bGGZ; dit betekent dat een doorverwijzing voor therapie alleen vergoed wordt wanneer er sprake is van een psychische stoornis volgens de DSM classificatie. Uw zorgverzekeraar vergoedt geheel of gedeeltelijk uw behandeling in de Basis GGZ of de gespecialiseerde GGZ. Elke zorgverzekeraar kan de vergoeding anders regelen. Kijk daarvoor in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering of neem contact op met uw verzekeraar.Praktijkmanager

Rian

Sjouk Hoekstra-Bos
.